En kort presentation av oss i Forsvindens.

Vi heter Gunilla och Lars och bor i Ädelfors ett litet samhälle 16 km utanför Vetlanda i Småland.

 

 

Gunilla och Tess

Lars och Nike

 

 

Labradorer har varit en del av våra liv i mer än trettiofem år. Under åren har  intresset för både utställning och jakt utvecklats. Våra hundar har meriterat sig på utställning, viltspår och jaktprov. Gunilla är utbildad ringsekreterare och viltspårdomare. För närvarande finns tre labradorer i familjen, Nike från Cha´s kennel i Norge, Morris från Rossmix kennel i Sverige och Forsvindens Tess.

 

Nike


Tiken Nike, är född i april 2008.

Nike har CK på utställning och är Svensk Viltspårchampion, kretsmästare 2012, 4:a i länsmästerskapen i eftersök. Nike är även en god apportör och meriterad på jaktprov. Årets Smålandslabrador 2012.

 

Morris, är född 25 mars 2013 och är för närvarande vår tonårskille.

 

Tess, vårt senaste tillskott, är en tik som är född 26 juli 2013 här hemma och hon håller som bäst på att busa runt med Nike, Morris och oss andra.

 

Hundar vi minns:

1959 lärde Gunilla känna sina första labradorer, en hundras, som hon sedan dess har haft lätt att älska.


På 1970-talet fick Gunilla sin första labrador som hette Kasper och var en mycket trevlig sällskapshund. Han var ena halvan av ett oslagbart radarpar, där sonen i huset utgjorde den andra.

 

År 1988 föddes Nelson, (Destinys Strindberg). Han var en kraftfull och mycket stilig hane, med både humor och en stark vilja. Nelson ställdes ut och fick sina certifikat på utställning och blev Svensk Vinnare 90. Han fick ett 3:e pris i öppen klass på retrieverjaktprov. Han var vår stora läromästare.

Nelson

 

År 1994 föddes en hane som fick namnet Pascal, (Destinys Prince of Fire). Pascal blev Svensk Viltspårschampion och var framgångsrik på praktiska eftersök. Pascal var en lugn och sympatisk herre, med ett stort hjärta och en hög arbetsmoral.

Pascal

 

Tintin egen uppfödning och Nikes valp, född den 10 augusti 2011 som fick en alltför tidig bortgång 2012.

Tintin

 

Milton född år 2000, blev 13 år, hade ett mycket fint temperament och hans arbetsglädje var enastående. Han uppvisade mycket goda spåregenskaper i samband med såväl praktiska eftersök samt viltspårprov. Milton fick 1:a pris på utställning, 2:a pris i öppen klass på retrieverjaktprov och var Svensk Viltspårchampion. Tillsammans med Gunilla blev han Länsmästare i eftersök.

Milton

 

Hundarna vi haft genom åren har varit stora personligheter. Det har varit många glädjefyllda dagar tillsammans med aktiva och humoristiska individer. Ett liv med labradorer blir sällan trist, utan fyllt av lycka och överaskningar. Labradoren passar oss perfekt och hundarna är en stor del av våra liv. Nu hoppas vi kunna utveckla intresset för rasen genom egen uppfödning.